El parc d’habitatge públic creix amb nous pisos per a joves a Can Fabra

La nova promoció, al barri de Sant Andreu de Palomar, consta de 46 habitatges i és la primera destinada especialment a joves des de fa més d’una dècada. Per fer els pisos s’ha remodelat una de les naus del recinte industrial de la Fabra i Coats mantenint-ne l’estructura original de principis del segle XX i fent servir sistemes de construcció sostenibles.

09/12/2019 19:31 h

Ajuntament de Barcelona

Avui s’han entregat les claus dels habitatges per a joves d’entre 18 i 35 anys de la promoció construïda al recinte de la fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Palomar. També s’han lliurat cinc habitatges a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), que els gestionarà com a residències d’artistes que treballen a les fàbriques de creació i fan estades a la ciutat a través d’intercanvis. El preu de l’obra ha estat de 6,3 milions d’euros més IVA.

En total, són 44 habitatges de dos dormitoris i 2 habitatges adaptats d’un dormitori. Tots tenen una superfície mitjana de 64 metres quadrats. El nou edifici disposa de grans espais comuns que els joves podran fer servir i compartir segons les seves necessitats. L’ús dels espais es decidirà mitjançant un procés participatiu a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), que començarà a principis del 2020.

Sistemes de construcció sostenibles

Pel que fa a la construcció, s’han seguit criteris sostenibles. Es tracta del primer edifici d’habitatge de lloguer públic que s’edifica a l’interior d’una nau industrial, i s’ha aprofitat i conservat l’estructura exterior de la fàbrica. S’ha fet mitjançant un sistema anomenat construcció dins de construcció, que separa l’estructura interior de les façanes exteriors i que aprofita al cent per cent la capacitat de l’estructura original.

Aquesta estructura interior és pràcticament tota de fusta, un material amb un impacte ambiental molt baix. Tots els materials que s’han fet servir són reciclats, reciclables i de baix cost energètic.

A més, tots els pisos tenen un certificat energètic A gràcies a un sistema d’aerotèrmia d’alta eficiència, protecció solar i ventilació creuada.

Espai per a la Colla Castellera Jove de Barcelona

La Colla Castellera Jove de Barcelona també hi tindrà un espai per entrenar. Es tracta d’una part de la nau amb un gran buit central d’aproximadament 10 metres per 10 metres amb un sostre de 9 metres d’alçària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades