Els grans tenidors són propietaris del 36% dels pisos de lloguer habitual de la ciutat

L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) ha publicat l’informe de la tercera edició del laboratori “Estructura i concentració de la propietat d’habitatges a Barcelona, 2021”, que radiografia els 754.326 habitatges principals de la ciutat. D’aquest parc, el 38,5% (290.416) són habitatges de lloguer habitual, més d'una tercera part dels quals (el 36%) està en mans de grans propietaris (persones físiques o jurídiques amb més de deu habitatges).

18/11/2022 14:50 h

Ajuntament de Barcelona

L’estudi en detall del parc de lloguer habitual de l’O-HB, que es fa a partir de la base de dades de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), destaca també que en el parc de lloguer es dona una concentració més important de propietatels propietaris amb més de tres habitatges disposen del 51,4% del total d’habitatges de lloguer— que en el parc general, en què aquest tipus de propietaris disposen del 30,6% del parc. Un fet similar es percep si s’analitzen els habitatges en mans de propietaris persones jurídiques, que tenen molt més pes en el parc de lloguer (35,5%) que en el conjunt del parc d’habitatges de la ciutat (15,1%).

Pel que fa al tipus de propietaris, les persones jurídiques són predominants, ja que el 77,3% dels habitatges pertanyen a grans tenidors. Els 12.893 habitatges de titularitat pública, que suposen l’1,7% del parc d’habitatges global, representen el 4,4% del parc d’habitatges principals de lloguer habitual a la ciutat. Aquests habitatges de titularitat pública tenen un pes elevat en els barris més perifèrics i en gran part del districte de Ciutat Vella, i arriben a representar més del 20% del total d’habitatges dels barris de Can Peguera, Torre Baró, Vallbona i Baró de Viver.

Etiquetes associades a la notícia