“Fins ara vivia en un pis amb 90 esglaons i ara tindré ascensor”

02/03/2018 17:09 h

Ajuntament de Barcelona

Aurora Wall és una de les inquilines que a partir d’ara viurà a Ca l’Isidret, el nou edifici d’habitatges amb serveis per a gent gran que ha inaugurat avui l’Ajuntament de Barcelona al districte de Sant Martí. “Estic molt contenta i tinc moltes ganes de venir a viure aquí”, ha dit poc després de rebre les claus de la que a partir d’ara serà la seva llar.

“Fins ara vivia en un pis amb 90 esglaons i ara tindré ascensor; així podré sortir a passejar”, ha valorat. Els serveis que reben les persones grans és una altra de les característiques que aprecia: “a partir d’ara estaré molt més atesa”, ha afegit.

Aquest edifici, construït recentment per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) està situat a la cantonada dels carrers de Pere IV i Josep Pla, al barri de Provençals del Poblenou.

Disposa de diverses tipologies d’habitatges: 29 pisos destinats a persones grans, 42 habitatges en el règim conegut com a dret de superfície i 12 pisos destinats a lloguer assequible.

Avui han recollit les seves claus els inquilins de 25 dels 29 habitatges per a gent gran –els quatre restants ho faran durant els propers dies- en una cerimònia a la qual hi han participat la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Ortiz, el regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner, i representants de les associacions de veïns de la zona.

 

Els habitatges amb serveis per a gent gran

Els 29 pisos inaugurats avui són habitatges de lloguer social amb preus assequibles destinats a persones que tenen més de 65 anys, es poden valdre per elles mateixes, reben pensions de menys de 24.850 euros i no tenen cap habitatge en propietat.

En aquests equipaments s’ofereixen diversos serveis com neteja, consergeria, atenció social i teleassistència, a banda d’espais comuns per fer activitats.

Comptant-hi la promoció inaugurada avui al carrer de Pere IV, l’Ajuntament de Barcelona disposa actualment de 23 edificis d’habitatges amb serveis per a gent gran a tota la ciutat. A més, s’està construint un nou equipament d’aquest tipus al barri de Sarrià i està projectada la construcció de tres promocions més a l’Eixample i a Gràcia.

A l’acte de lliurament de les claus, la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona ha declarat que “la ciutat té el repte de respondre amb dignitat al canvi demogràfic acollint les persones grans”.

Per la seva banda, el regidor d’Habitatge ha afegit que “Ca l’Isidret serà realment important” pel desenvolupament del barri pels equipaments que acull. De fet, als baixos de l’edifici ja hi ha en funcionament un casal de 1.634 metres quadrats que ofereix programació tant per a les persones grans com per a la població en general.

 

Lloguer social i dret de superfície

A banda dels habitatges per a gent gran, Ca l’Isidret disposarà també de 42 habitatges en règim de dret de superfície. Es tracta d’un model de tinència d’habitatge públic en el qual l’adjudicatari adquireix la propietat del pis per un període de 75 anys, però el sòl queda en mans de l’administració pública. Un cop transcorregut aquest període, la propietat de l’habitatge retorna a l’Ajuntament.

D’aquests 42 pisos, n’hi ha 13 que es reserven per a menors de 35 anys, 10 per a veïns i veïnes del barri o de l’entorn més proper i dos per a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, la promoció inclou també 12 habitatges destinats a lloguer assequible. El lliurament de tots aquests habitatges es durà a terme properament.

En total, l’edifici del carrer Pere IV disposarà de 83 pisos socials que contribuiran a reforçar el parc d’habitatge públic de la ciutat. Amb aquest nou equipament, l’Ajuntament vol donar resposta a les diferents necessitats i tipologies de demandants d’habitatge que hi ha a Barcelona, tal i com estableix el Pla pel Dret a l’Habitatge.

L’obra d’aquest nou edifici es va iniciar l’any 2013. A més de la construcció dels pisos i els equipaments, l’Ajuntament ha urbanitzat el camí de Ca l’Isidret. El cost de la construcció ha estat de 7.774.374 €

Etiquetes associades a la notícia