Es reactiva la construcció de 446 pisos públics a la Marina

Tant les obres com la licitació de nous projectes d'habitatge protegit van quedar aturades al març amb l'estat d'alarma per frenar el contagi de la covid-19. Ara, en plena desescalada del confinament dels dos darrers mesos, es reprenen la tramitació dels expedients i també el treball a les obres ja en marxa. Dels 15 edificis públics o cooperatius en construcció a tot Barcelona, dos són a la Marina del Prat Vermell i sumen 140 habitatges. Durant les properes setmanes es licitaran 20 promocions més, i en aquest cas les dues de la Marina del Prat Vermell representen 306 nous pisos de lloguer social o assequible.

02/06/2020 18:37 h

Mupert

La promoció més avançada d’habitatge públic que s’ha vist aturada temporalment per l’alarma de covid-19 és la del carrer d’Ulldecona, 12-14, on s’estan construint tres torres amb un total de 108 habitatges de lloguer social i assequible. Aquest projecte es va licitar a finals de 2018 amb un pressupost de 17 milions d’euros i una durada prevista de dos anys d’obres.

També s’han reprès els treballs de construcció que s’havien iniciat tot just al febrer al solar municipal del 26-29 del carrer d’Ulldecona (i Micaela Chalmeta, 7-9). En aquest cas es tracta d’una promoció delegada en la cooperativa Llar Jove “la Chalmeta”, a qui l’Ajuntament ha cedit l’ús dels terrenys fer fer-hi un edifici d’habitatges per a 32 famílies.

Quant a la licitació de noves obres, a partir d’avui mateix, d’acord amb l’aixecament de la suspensió dels terminis administratius autoritzat en la darrera pròrroga de l’estat d’alarma, es reprenen els tràmits dels diferents procediments ja iniciats. A la Marina del Prat Vermell, l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ultima la redacció dels expedients i projectes executius de dues noves promocions: una de 72 habitatges de lloguer social al sector 10 (P22) i una altra doble de 234 pisos de lloguer assequible i dret de superfície al sector 8 (D1+D2). Aquestes licitacions d’obres es publicaran durant les properes setmanes. Més endavant, en diversos solars municipals de la Marina del Prat Vermell, està previst aixecar-hi fins a set promocions més d’habitatge públic.

Ara a tot Barcelona es reactiva la construcció de 2.400 pisos públics, amb la represa de 15 obres en marxa i de la tramitació dels expedients per licitar-ne 20 més. Totes aquestes promocions donaran accés a un habitatge a preu assequible a més de 6.000 persones. La inversió total és de 310 milions d’euros, finançats en gran part per la banca pública europea. Aquesta inversió, de retruc, genera ocupació: es calcula que més de 8.400 llocs de treball directes o indirectes durant els propers mesos.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades