L’adquisició d’una nova finca al Gòtic permetrà ampliar en onze habitatges l’oferta d’habitatge públic

L’Ajuntament aprova comprar una finca del carrer de n’Arai, 3, al Gòtic, per un import de 3,97 milions d’euros, en una zona especialment densa i amb poca oferta de lloguer social. La finca era propietat de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i la Universitat de Barcelona. Dels 11 habitatges, 7 ja tenen arrendataris i 4 passen a integrar-se a la Borsa de Lloguer Social.

06/05/2022 12:30 h

Ajuntament de Barcelona

A més, també s’ha aprovat una partida d’1,78 milions d’euros per rehabilitar la finca, posant una atenció especial a la façana principal i la posterior i als patis interiors. També se n’impermeabilitzarà la coberta i es realitzaran actuacions de neteja i pintura dels locals. Està previst instal·lar-hi un ascensor i rehabilitar els habitatges íntegrament, que podrien passar dels 11 actuals a 18 habitatges disponibles.

La finca disposa de 3 locals i 3 magatzems. L’edifici té una superfície construïda de 2.114 metres quadrats.

Més habitatge públic

Amb aquesta operació i la rehabilitació prevista, es garanteix la permanència al barri de les set famílies que ja hi viuen i que van subscriure un contracte d’arrendament a finals dels anys vuitanta i principis dels noranta.

La compra d’aquesta finca amplia el parc públic de Ciutat Vella i s’afegeix a d’altres operacions fetes recentment pel consistori al districte, com l’acord amb el propietari d’un edifici del carrer de Sant Climent, al barri del Raval, perquè l’Ajuntament el rehabiliti a canvi de mantenir un contracte de lloguer social als inquilins.

A mitjan any passat també es va acordar la cessió d’un edifici a la Barceloneta, pendent de rehabilitar, per poder-hi habilitar 11 pisos per a habitatge social durant un període de 15 anys.

Etiquetes associades a la notícia