L’habitatge cooperatiu arriba a Nou Barris

La Cooperativa Sostre Cívic ha lliurat aquesta tarda les claus dels 32 pisos del pla dels Cirerers, la cinquena promoció d’habitatge cooperatiu en funcionament a la ciutat. Es tracta de l’edifici de fusta més alt d’Espanya, amb vuit plantes, i es troba en un terreny municipal cedit a la cooperativa durant 75 anys a través d’un concurs públic.

31/03/2022 18:12 h

Ajuntament de Barcelona

La promoció consta de 32 habitatges amb espais compartits, com una biblioteca, un traster col·lectiu, un aparcament de bicicletes, una cuina comunitària, una sala polivalent, una sala d’eines, un hort, un terrat, diverses terrasses, espais de bugaderia en cada planta i un taller.

La del pla dels Cirerers és la cinquena promoció d’habitatge cooperatiu en funcionament a la ciutat, després dels projectes del carrer de la Princesa, a Ciutat Vella, La Borda, a Can Batlló (Sants-Montjuïc), La Balma, al Poblenou (Sant Martí) i La Chalmeta, a la Marina (Sants-Montjuïc).

En total, ja són 114 pisos en comunitats d’habitatge cooperatiu, un projecte de convivència autogestionat i basat en un funcionament assembleari, que fomenta la cooperació i l’ajuda mútua de les persones que integren les cooperatives. Hi ha 14 promocions previstes més, en diferents fases, que significaran 399 habitatges cooperatius més.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades