Nou pas en la transformació de les Glòries: més habitatge i equipaments públics

El nou pla per ordenar l’habitatge i els equipaments públics de l’àmbit muntanya del parc de les Glòries inclou 562 pisos, el 35% dels quals seran protegits, tres centres educatius i zones verdes que integraran els espais. A partir del setembre entraran en servei els túnels viaris que permetran soterrar el trànsit i acabar la transformació de la plaça en un pulmó verd d’ús ciutadà, amb prioritat per a la mobilitat sostenible.

14/01/2021 16:30 h

Ajuntament de Barcelona

Un total de 197 habitatges dels 562 previstos seran protegits i es distribuiran en tres edificis amb una alçària màxima de baixos més onze plantes, alineats amb les característiques de l’Eixample. A les plantes inferiors s’hi ubicaran comerços i serveis.

Pel que fa als equipaments educatius, l’Escola Encants i l’Escola Bressol Leonor Serrano mantindran la ubicació actual i el CEIP Gaia s’incorporarà a l’antiga fàbrica de paraigües.

El pla s’acabarà de tramitar al pròxim Ple.

Túnels viaris: a la tardor

La transformació de l’àmbit mar del parc es farà un cop es posin en marxa els túnels viaris, cosa que permetrà també reduir el soroll i la contaminació atmosfèrica.

La previsió és que al setembre entri en servei en sentit sortida, i a finals d’any, en sentit entrada.

Notícies relacionades