Oberts processos sancionadors a 2.577 pisos turístics il·legals d’Airbnb

Airbnb ha de retirar els 2.577 pisos turístics sense llicència detectats en el seu web o s’enfrontarà a noves sancions imposades per l’Ajuntament, que ja ha obert expedients disciplinaris a aquests habitatges. Des de l’estiu, i a petició municipal, ja s’han eliminat de la plataforma 1.500 anuncis.

24/05/2018 14:53 h

Ajuntament de Barcelona

L’esforç municipal per erradicar de la ciutat els pisos turístics il·legals continua un any després de la constitució d’espais de treball amb les plataformes en línia de lloguer d’habitatge.

En una nova reunió amb representants d’Airbnb se’ls ha requerit que compleixin la llei i retirin els 2.577 habitatges sense llicència detectats en el seu web. Si no, l’Ajuntament obrirà a la plataforma un nou expedient sancionador que se sumaria a les dues multes de 30.000 euros i la sanció de 600.000 euros cursada per reincidència. De moment, ja s’han obert expedients disciplinaris als habitatges.

La setmana vinent hi haurà una nova trobada en què la plataforma haurà de confirmar el seu compromís de retirar els pisos il·legals del seu web i explicar en quins terminis ho farà. A més, l’empresa ha avançat que presentarà una eina tecnològica per dificultar l’anunci de pisos il·legals.

Una ciutat per viure-hi

Des de l’estiu passat s’han detectat 4.077 pisos sense llicència a Airbnb, 1.000 dels quals ja s’han retirat de la plataforma i 500 es troben en procés de ser eliminats. Es calcula que, en total, hi ha a la ciutat entre 6.000 i 7.000 pisos il·legals, i 9.600 de legals. Actualment ja no s’atorguen noves llicències.

La prioritat és preservar el dret a l’habitatge, evitar l’impacte que l’activitat turística il·legal té en els preus del lloguer i garantir una ciutat per viure-hi on els veïns no es vegin forçats a marxar de casa seva.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades