Rehabilitar és estalviar: ajuts per reduir el consum energètic del vostre habitatge

Si necessiteu rehabilitar casa vostra, ara és el moment. Amb els fons europeus Next Generation podreu reduir el consum energètic i estalviar en la factura, alhora que milloreu el confort a casa vostra i el valor de l’immoble. Quatre línies d’ajuts econòmics per fer actuacions que redueixin la despesa energètica d’edificis, d’habitatges i de barris (obres conjuntes) i per elaborar tant el llibre de l’edifici com el projecte de rehabilitació. Les subvencions, que poden cobrir fins al 80% del cost de les obres, es poden demanar fins al 31 de desembre.

21/10/2022 11:55 h

Ajuntament de Barcelona

Rehabilitar un habitatge energèticament permet, de mitjana, estalviar uns 620 euros l’any en la factura de la llum, reduir l’emissió de CO2 en 811 kg per habitatge rehabilitat i millorar el confort i el benestar.

Si teniu un pis en propietat, teniu a la vostra disposició quatre línies d’ajuts dels fons europeus Next Generation per reformar casa vostra amb criteris d’eficiència energètica. Les sol·licituds s’han de presentar de manera telemàtica al portal de tràmits, i també podeu dirigir-vos a l‘Oficina de Rehabilitació Municipal.

Ajuts destinats a actuacions en els elements comuns dels edificis, tant plurifamiliars com familiars, que aconsegueixin reduir com a mínim un 30% el consum d’energia primària no renovable i un 25% la demanda de calefacció i refrigeració. 

Subvencions per a persones propietàries que volen millorar l’eficiència energètica del seu domicili amb actuacions com la renovació de finestres, l’aïllament de la façana o el canvi de sistemes de climatització, entre d’altres.

Ajuts per a les comunitats de propietaris d’edificis construïts abans del 2000 que vulguin tenir un estudi tècnic amb instruccions d’ús i de manteniment per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral d’edificis.

Subvencions per realitzar obres conjuntes de rehabilitació amb criteris d’eficiència energètica en edificis inclosos en l’àmbit del Pla de barris.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia