S’amplia el finançament amb la banca europea per construir més habitatge públic

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat autoritzar l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) a ampliar el finançament amb la banca pública europea amb vuitanta milions d’euros per construir més de dos mil habitatges públics de lloguer assequible a la ciutat.

30/04/2021 16:33 h

Ajuntament de Barcelona

El finançament a través del Banc Europeu d’Inversions (BEI) i el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) ascendirà fins als 264,2 milions d’euros, que serviran per cobrir el 85% de la inversió per a 31 promocions i 2.059 habitatges públics de lloguer.

L’IMHAB signarà un nou préstec amb el Banc Europeu d’Inversions de 36,2 milions d’euros i ampliarà el que ja té, de 59 milions d’euros, amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa amb 44 milions d’euros més. L’IMHAB anirà disposant dels imports necessaris a mesura que es vagin executant les obres de les diferents promocions.

Aquestes operacions permetran construir habitatges públics i assequibles per a més de 5.100 persones. La majoria de les promocions, les primeres de les quals ja estan enllestides, s’hauran acabat d’edificar en els pròxims tres anys.

El finançament de la banca pública europea és imprescindible perquè el 80% de tot l’habitatge nou que impulsa l’Ajuntament de Barcelona sigui de lloguer i alhora es pugui donar compliment als objectius del Pla pel dret a l’habitatge 2016-2025. El 20% de l’obra nova restant correspon a altres fórmules com el dret de superfície o cohabitatge però sempre amb fórmules que garanteixen la propietat pública del sòl i el control públic sobre l’ús dels habitatges.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades