Suspesa la tramitació de llicències d’allotjaments turístics

La Comissió de Govern ha aprovat la suspensió de comunicats d’obertura i d’ampliació d’habitatges d’ús turístic. La mesura s’avança als possibles efectes de la nova regulació que prepara la Generalitat, que inclourà el lloguer d’habitacions com a nou tipus d’allotjament turístic.

15/11/2019 17:08 h

Ajuntament de Barcelona

La mesura reforça el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), vigent actualment, per garantir que els nous reglaments no alterin el control municipal de l’activitat turística a la ciutat.

La suspensió impedeix que s’iniciï la tramitació de llicències, i durarà un any. Mentrestant, la normativa municipal es revisarà i, si escau, es modificarà.

La prioritat: el dret a l’habitatge

Actualment a la ciutat hi ha 9.591 pisos turístics, i la normativa municipal impedeix que se n’ampliï l’oferta. L’objectiu és preservar el dret a l’habitatge, protegir el veïnat de l’especulació i garantir que la ciutat sigui un espai per viure-hi.

El compromís municipal amb el control de l’activitat turística ha permès reduir un 95% el nombre d’anuncis de pisos turístics il·legals des del 2016, de 5.875 a 272, i se n’han tancat 4.900.

A més, s’han obert 13.014 expedients disciplinaris i s’han imposat 6.453 sancions, cinc vegades més que durant el període 2014-2016.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades