Xerrades i cinema per reflexionar sobre el dret a l’habitatge

El dies 18, 19 i 26 de juliol s’organitzen tres conferències i dues sessions de cinema a la fresca en el marc de l’exposició d’Aprop (Allotjaments de Proximitat Provisionals).

13/07/2018 16:51 h

María Cilleros

Durant el mes de juliol tindran lloc tres xerrades per reflexionar sobre la necessitat de preservar el dret a l’habitatge en el marc de l’exposició d’Aprop (Allotjaments de Proximitat Provisionals), que romandrà oberta fins al 29 de juliol al districte de Sant Martí. També es projectaran dues pel·lícules sobre la mateixa temàtica.

  • Dimecres, 18 de juliol, de 19.00 a 20.30 hores. Presentació dels primers tres edificis d’Aprop 
    Els estudis d’arquitectura Straddle3, Lacol i BH Arquitectura presentaran els tres primers edificis del programa Aprop que es construiran al Gòtic, la Bordeta i el Parc i la Llacuna del Poblenou.
  • Dijous, 19 de juliol, de 19.00 a 20.30 hores. “Innovació en habitatge a Barcelona: projectes en marxa”
    Reflexió sobre els projectes d’innovació pel que fa a l’habitatge i els nous models d’intervenció en una ciutat compacta i moderna com és Barcelona. Participaran en la xerrada Lucía Martín, portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats; Francesc Magrinyà, conseller de l’Eixample; Santi Ibarra, conseller de Ciutat Vella, i Sandra Bestraten, presidenta de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i professora de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Després de la xerrada, a les 22.00 hores, es projectarà el documental Citizen Jane: Battle for the City.

  • Dijous, 26 de juliol, de 19.00 a 20.30 hores. “Gentrificació: la pèrdua de veïnat a Barcelona”
    La darrera xerrada versarà sobre la gentrificació, analitzarà la situació actual i debatrà com treballar de forma conjunta per fer front a l’expulsió de veïns i veïnes dels barris. Hi participaran Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials; David Bravo, arquitecte i assessor de l’Ajuntament de Barcelona; Anna Vergés, directora de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, i Irene Escorihuela, directora de l’Observatori Desc.

Passades les 21.00 hores es projectarà, per primera vegada a Barcelona, el documental El umbral, sobre sensellarisme.

Per assistir a qualsevol de les tres xerrades cal confirmar l’assistència escrivint a exposicioaprop@bcn.cat i indicant la conferència. L’exposició d’Aprop, situada darrere del Disseny Hub Barcelona fins al dia 29 de juliol, obre els dimecres i dijous de 16.00 a 20.00 hores i els divendres, dissabtes i diumenges de 10.00 a 20.00 hores.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades