Cap de setmana: Renau, Circorts i el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Ja queda menys per a l’arribada de l’estiu, i el cap de setmana arriba carregat d’activitats per a menuts i grans, per gaudir i reflexionar. El Born Centre de Cultura i Memòria homenatja la figura de l’artista i intel·lectual Josep Renau amb una exposició que recull més de cent peces, entre cartells i murals, i el festival de circ de les Corts traspassa les fronteres del barri per celebrar la vintena edició i pren dimensió de ciutat. I per a diumenge les entitats de la ciutat que treballen amb persones refugiades han preparat un munt d’activitats a la llera del Besòs per celebrar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

13/06/2019 16:53 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Des del 13 de juny i fins al 13 d’octubre, a El Born Centre de Cultura i Memòria es pot visitar l’exposició “Renau. El combat per una nova cultura“, que recull més d’un centenar de peces de l’artista valencià Josep Renau.

Nascut l’any 1907, Renau representa una figura central de l’art combatiu, que va vincular la creació amb el compromís social. El llenguatge innovador i l’ús del fotomuntatge són els trets característics de la seva obra, formada principalment per cartells i grans murals. La trajectòria personal de l’artista és un reflex dels conflictes del segle XX: la defensa de la Segona República i del patrimoni artístic espanyol, la ferida de la Guerra Civil i l’exili a Mèxic i a Berlín, on va morir el 1982.

Vint anys del Festival Circorts

Durant dinou edicions, el Circorts ha destacat al barri com un festival de qualitat i amb una producció professional, i és una finestra al circ emergent de la ciutat. Lligat històricament a la celebració de la Festa Major de les Corts, que té lloc a la tardor, el Festival Circorts fa front a l’edició número vint explorant fronteres noves.

Així, el festival abandona el fred de l’octubre, s’independitza de la festa tradicional i s’estableix a les portes de l’estiu. Des de divendres i fins a diumenge, quatre espais es convertiran en escenaris d’activitats per a petits i grans, espectacles, acrobàcies, música, cabaret, tallers i molt més!

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Diumenge, 16 de juny, la ciutat de Barcelona es reivindicarà un any més com a ciutat refugi amb la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La jornada tindrà lloc a la llera del riu Besòs, amb una festa ciutadana i activitats per a tota la família.

Tallers, música, reflexió, jocs, teatre i exposicions per a petits i grans ompliran el pont de Can Peixauet des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre. La celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades vol homenatjar totes les persones que es troben en terra d’acollida perquè han hagut de fugir de casa seva, les entitats que treballen per acompanyar-les i la ciutadania compromesa i preocupada que està disposada a obrir portes quan altres les tanquen.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades