Ciutats d’arreu del món reclamen respecte pels drets humans a la frontera entre Grècia i Turquia

Davant del conflicte que s’està vivint durant els darrers dies a la frontera entre Grècia i Turquia i davant de les costes gregues, el president de Ciutats i Governs Locals Units (GGLU), Mohamed Boudra, i Ada Colau, portaveu de les ciutats a l’ONU des del mes de novembre, han enviat una carta a l’ONU per exigir que es respectin els drets humans de les persones i els tractats internacionals.

05/03/2020 20:07 h

Ajuntament de Barcelona

La carta enviada al secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, fa palès que el conflicte no s’està gestionant d’una manera adequada i que s’estan vulnerant els principis fonamentals inclosos en la Declaració Universal dels Drets Humans i la Convenció de Ginebra, que regula el dret internacional humanitari per protegir les víctimes dels conflictes armats.

Les ciutats, a més, s’ofereixen per trobar una sortida a aquesta situació que prioritzi la vida per garantir i protegir els drets de totes les persones que estan fugint de les zones de conflicte, així com de les persones cooperants i professionals del periodisme davant les agressions racistes que s’estan produint.

La CGLU, la xarxa mundial de ciutats formada per més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països de tot el món, és una organització de referència per a la interlocució amb la resta d’institucions internacionals.

Barcelona, una ciutat que acull

L’alcaldessa de Barcelona ha explicat que les ciutats volen ser part de la solució i que estan acostumades a treballar conjuntament i a col·laborar. En aquest sentit, ha destacat el paper de la Ciutat Comtal, que, malgrat la manca de competències i recursos específics, està ajudant a incorporar milers de persones sol·licitants d’asil a la ciutat.

El Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha presentat recentment el balanç de l’any 2019, en què va atendre més de vint-mil persones, entre immigrants i sol·licitants d’asil.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades