La discriminació a Barcelona 2018

21/03/2019 09:09 h

Drets de Ciutadania

El proper dimecres 27 de març es presentarà al Centre de LGTBI de Barcelona l’informe La discriminació a Barcelona 2018”, un document que recull l’esforç de la Taula d’entitats, formada per 13 entitats de la ciutat que fan atenció directa a persones afectades per discriminacions, a més de l’Oficina per la No Discriminació (OND).

L’informe exposa la normativa sobre el dret a la igualtat i el principi de no discriminació, realitza un anàlisi quantitatiu de les dades obtingudes a través dels casos aportats per les entitats i, finalment, estableix conclusions i recomanacions. Cal tenir en compte que l’informe es basa únicament en aquells casos reportats per les entitats que configuren la Taula d’entitats, però es calcula que es produeixen d’altres casos no denunciats.

Amb un total de 265 casos analitzats, una de les conclusions a què arriba l’informe és que durant l’any 2018, el racisme i la xenofòbia ha estat un dels primers motius de discriminació a la ciutat, seguit per la orientació sexual i la identitat de gènere. 

Us animem a assistir a la presentació, que tindrà lloc a les 18h al Centre LGTBI de Barcelona (Comte Borrell, 22) i consistirà en un primer moment de presentació de l’informe, seguit de la taula rodona titulada “La discriminació en primera persona“.

Podeu consultar la informació completa de l’activitat a través del següent enllaç.