L’empadronament actiu per garantir els drets bàsics, un model per compartir

L’àrea metropolitana de Barcelona ha organitzat una sessió amb 36 municipis de la regió i entitats per presentar el model d’empadronament de la Ciutat Comtal. Diferents entitats com l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Europa Sense Murs, Càritas i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han explicat que el padró representa una porta d’accés als drets fonamentals.

28/10/2020 16:39 h

Ajuntament de Barcelona

El model d’empadronament barceloní destaca com una garantia d’accés als serveis bàsics que busca facilitar el tràmit d’empadronament a tota la ciutadania de Barcelona, sigui quina sigui la seva situació administrativa.

La mesura, que es va posar en marxa l’any 2016, és una eina per reforçar el circuit per acompanyar les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i precarietat pel que fa a l’habitatge perquè no tenen un domicili fix o bé perquè no en poden acreditar la titularitat. A Barcelona, a més, totes les persones que viuen en un domicili però no disposen de la documentació necessària també poden empadronar-se a la ciutat.

El padró, garantia de drets bàsics

El padró és un tràmit essencial per garantir els drets bàsics de la ciutadania. Gràcies a l’empadronament, es pot accedir al sistema públic de salut, escolaritzar els fills i filles, demostrar l’arrelament social o accedir al reagrupament familiar, entre d’altres.

Etiquetes associades a la notícia