Les platges de Barcelona, en temporada alta de bany

La temporada alta de bany a les platges de la ciutat és del 27 de maig a l’11 de setembre, i els serveis municipals vinculats al litoral barceloní ja estan a punt.

26/05/2023 10:50 h

Districte Sant Martí

Aquest cap de setmana comença la temporada alta de bany a les platges de Barcelona. Durant tot l’estiu i fins a l’11 de setembre, els equipaments destinats a salvament i socorrisme estan oberts al públic de 10.30 a 19.30 hores.

La platja de gossos, a la platja de Llevant, és un dels serveis que es posen en marxa aquest dissabte coincidint amb la temporada alta de bany, amb horari de 10.30 a 19.30 hores. Aquesta zona està delimitada amb tanques perimetrals per evitar que els gossos en puguin sortir i disposa de serveis d’informació i neteja, així com mobiliari urbà adaptat als gossos i les persones usuàries.

A l’edifici de la Direcció de Platges de l’espigó del Bogatell hi ha un punt lila, que ofereix, a partir de Sant Joan, servei de sensibilització, prevenció i atenció davant les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, i també disposa de personal itinerant a les diferents platges. Funciona de 10.30 a 19.30 hores, de dilluns a diumenge, i complementa els punts liles nocturns que s’instal·len a la zona de platges.

També està operatiu el canviador inclusiu de la platja de la Nova Icària, així com els altres serveis relacionats amb l’accessibilitat a les platges. L’horari dels lavabos públics és de 10.00 a 20.00 hores.

Bones pràctiques a les platges

La prohibició de fumar i consumir productes que alliberin nicotina es consolida amb l’objectiu de preservar la salut de les persones i mantenir l’espai net. Enguany tampoc no estarà permès fumar a les platges i es posarà èmfasi en l’impacte que tenen les burilles.

D’altra banda, cal destacar que ens trobem en episodi de sequera, i per això es demana estalviar aigua a les platges i fer-ne un ús responsable, per exemple, fent servir les dutxes només si és imprescindible.

Així mateix, hi haurà un equip d’informació per atendre consultes sobre biodiversitat i l’ecosistema marí, que compartirà bones pràctiques per al seu manteniment.

Més espais per a l’esport compatible

La nova normativa sobre la pràctica d’esport estableix les limitacions següents:

  • L’esport lliure es pot practicar a les sis zones habilitades a Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell, sense limitació horària.
  • L’esport organitzat es pot practicar a les set pistes habilitades, amb permís previ i horari determinat.
  • La pràctica de surf, surf de rem i surf de vela està permesa sempre fora de la zona de bany, tret que s’activi en fase d’emergència el pla per mal estat de la mar o si les forces de seguretat ho indiquen.
  • La pesca recreativa es permet a totes les platges de 21.00 a 10.00 hores (a partir de les 19.00 hores a la platja de la Barceloneta).

Informació en temps real

La ciutadania pot rebre informació actualitzada al moment sobre:

  • Estat de la mar
  • Color de les banderes
  • Qualitat de l’aigua
  • Temperatura de l’aigua i de l’aire
  • Presència de meduses
  • Nivell d’ocupació de les platges, amb indicació semafòrica
  • Ubicació dels serveis

Es pot obtenir la informació als panells informatius, a l’aplicació Info Platges i al web de platges.