Més de cent mil persones ateses pel SAIER des del 2018

El Servei d’Atenció a Persones Immigrants, Emigrants i Refugiades (SAIER) es consolida a la ciutat com un referent per a les persones que es troben en un procés de mobilitat internacional. Les dades dels darrers quatre anys revelen que el servei ha atès 98.260 persones i ha realitzat més de 350.000 actuacions.

29/03/2023 19:46 h

Ajuntament de Barcelona

El 2022 la fi de les restriccions de mobilitat causades per la pandèmia va provocar que el SAIER recuperés les xifres anteriors al 2020. El servei va atendre 21.000 persones, un 17% més que l’any anterior, i va realitzar 75.800 actuacions, un 18% més. A més, la xifra d’usuaris sol·licitants de protecció internacional va superar la de persones en situació irregular o regular, en gran mesura com a resultat de la crisi d’Ucraïna.

Atenció a les persones arribades d’Ucraïna

La guerra d’Ucraïna ha desplaçat moltíssimes persones que fugien de la situació d’inseguretat. Es calcula que han arribat a Barcelona 17.000 persones. El SAIER n’ha atès 3.340, a les quals cal sumar-hi mil més a les quals es va prioritzar una primera atenció per dotar-les de recursos de primera necessitat.

Des de l’esclat del conflicte, el SAIER ha estat un punt clau per informar les persones provinents d’Ucraïna dels processos que cal seguir i acompanyar els processos d’acollida. Des d’aquí s’han realitzat derivacions i orientacions als recursos que aquestes persones tenien a la seva disposició.

Més recursos per al SAIER

El Servei d’Atenció a Persones Immigrants, Emigrants i Refugiades es traslladarà a un edifici de nova construcció a principis del 2024. Es tracta d’un espai de 1.900 metres quadrats al carrer de Tarragona, que s’afegirà a les instal·lacions ja existents. Això permetrà oferir un servei millor, amb més personal i pressupost, per reforçar aspectes com l’entrega de targetes moneder, la reducció dels temps d’espera per a l’atenció dels i les usuàries o el reforç de la primera acollida grupal, entre d’altres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades