Nou equipament municipal per acollir joves sense llar

Obre a la ciutat el projecte Llar d’Oportunitats, un nou servei socioeducatiu per a joves sense llar amb una capacitat per atendre 40 joves d’entre 18 i 23 anys amb un alt grau de vulnerabilitat social i desemparament. El centre funcionarà les 24 hores del dia tots els dies de l’any.

07/05/2021 14:46 h

Ajuntament de Barcelona

Llar d’Oportunitats és un projecte educatiu de recuperació i promoció social per a joves amb un alt grau de vulnerabilitat, sense referents adults, amb desconeixement de la xarxa i que viuen al carrer. Tot plegat agreujat pel desconeixement de l’idioma i per les dificultats per regularitzar la seva situació.

L’objectiu és acompanyar els joves de manera individual més enllà de la cobertura de les necessitats bàsiques i proporcionar-los eines per promoure’n la socialització i perquè creïn noves oportunitats per refer la seva vida. Els joves es derivaran des dels equips socials municipals que fan intervenció al carrer.

La posada en marxa del dispositiu ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació de la Santa Creu, responsable de les instal·lacions, i l’entitat social Superacció, que gestionarà el dia a dia de l’equipament.

El nou centre municipal té un pressupost aproximat d’1,96 milions d’euros l’any i disposarà del cofinançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Dona continuïtat al recurs que es va posar en marxa a Montgat durant la irrupció de la pandèmia de la covid-19 com a mesura excepcional.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades