Persones amb discapacitat reobriran quatre quioscos que estaven sense activitat

Es portarà a terme mitjançant una cooperativa formada per 23 persones amb discapacitat que s'encarregaran de la gestió de quatre dels quioscos en desús de la ciutat. Els espais funcionaran com a prova pilot, amb noves activitats com punts wifi, servei de recepció de paqueteria o venda de productes vinculats al barri.

28/02/2019 18:29 h

Ajuntament de Barcelona

Noves oportunitats de negoci per a quatre quioscos en desús de la ciutat, cadascun dels quals disposarà d’un pla de viabilitat individual que tindrà en compte aspectes com l’entorn, el teixit associatiu i la resta d’activitats econòmiques properes.

“Tornar a donar ús a quioscos en desús és posar sobre la taula el valor de la dinamització social”, ha assenyalat la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, amb la posada en funcionament dels espais “donem vida a la zona, i ho fan persones amb discapacitat en contacte amb els veïns i les veïnes del barri. Per tant, és un projecte molt integrador”, ha remarcat la comissionada.

Els quioscos combinaran la tradicional venda de premsa i revistes i altres activitats per comprovar si són viables i incorporar-les al futur model de quioscos de la ciutat. Aquestes possibles noves activitats podrien ser:

  • Serveis de micrologística, com la recepció de paqueteria, el de consigna o la instal·lació d’un punt wifi.
  • Serveis d‘informació per al barri i el turisme que inclouen des de la venda de productes per a visitants fins a actuar com a punt de referència de Radars, el programa que treballa en xarxa amb els diversos serveis i entitats del barri per prevenir i pal·liar les situacions de solitud no volguda.
  • Serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri.
  • Serveis mediambientals com la recàrrega de mòbils o activitats relacionades amb el reciclatge.

Els quatre quioscos que participaran en el projecte estan situats als punts següents:

  • Carrer de Ramon Albó i avinguda Meridiana, a Sant Andreu
  • Passeig de Valldaura, a Nou Barris
  • Plaça del Pes de la Palla, a Ciutat Vella

Hi ha un cinquè quiosc, al passeig de la Vall d’Hebron, que resta pendent del vistiplau de les persones cooperativistes, però que en principi té tots els condicionants mínims per tirar endavant dins el projecte.

Des del mes de desembre l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat està formant i assessorant 23 persones, gairebé totes més grans de 50 anys, que són les que atendran els quioscos. Un cop acabada aquesta formació es posaran en marxa  els projectes de cada quiosc.

La constitució d’aquesta cooperativa es planteja com una oportunitat laboral per a les persones amb discapacitat, ja que en comparació amb la població en general, aquest col·lectiu presenta una taxa d’activitat molt baixa i amb un sou mitjà molt inferior. La contractació de persones d’aquest col·lectiu representa tan sols un 1% del total de contractes amb un sou un 25% per sota de la mitjana.

Etiquetes associades a la notícia