El Pla de barris amplia els recursos als barris més afectats per la covid-19

Per contrarestar els efectes socioeconòmics de la crisi de la covid-19 a les zones més afectades de la ciutat, el Pla de barris reorienta els recursos i aplica mesures per facilitar l’accés a ajudes, alleugerir la càrrega de famílies i entitats i fer possible un estiu amb lleure i cultura per als més joves.

22/07/2020 17:44 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla de barris ha adaptat els diferents programes als territoris on es desplega per fer front de manera integral a la crisi generada per la covid-19. Les accions que s’estan posant en marxa tenen com a objectiu abordar els problemes socioeconòmics, educatius, de lleure i de capacitació digital del veïnat.

Oficines d’acompanyament per tramitar ajudes

Per facilitar l’accés a les ajudes que les diverses administracions han posat en marxa, el Pla de barris habilita set oficines d’acompanyament adreçades a famílies, empreses i serveis per:

  • Orientar sobre quines ajudes són més adequades per a cada situació particular i, si escau, derivar a altres serveis o equipaments.
  • Ajudar en el procés de sol·licitud d’ajuts: requeriments i requisits, documentació o terminis.
  • Proporcionar petites formacions a persones, entitats o serveis per facilitar la tramitació de les ajudes.

Dues oficines ja estan en funcionament a través del pla pilot que va començar el 6 de juny a Roquetes – Trinitat Nova i a la Zona Nord. La resta es posaran en marxa a partir del 27 de juliol a la Trinitat Vella, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Marina i el Raval.

Activitats gratuïtes per a infants, adolescents i joves

El Pla de barris també ha reforçat l’oferta cultural i de lleure per als més petits amb 1.790 places en diversos casals d’estiu que formen part del programa Baobab o que s’organitzen a través d’entitats de barri.

Per als joves i adolescents es posen en marxa diverses activitats esportives, de lleure i de cultura a l’espai públic, a través del programa Estiu Jove als barris de la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Zona Nord i la Trinitat Vella, a més de la dinamització jove al Raval.

L’objectiu és millorar el benestar emocional dels infants i adolescents després del confinament amb activitats per estimular l’aprenentatge i divertir-se. A més, els programes de lleure permeten alleugerir la càrrega de les famílies i faciliten la conciliació.

Reduir la bretxa digital

Per reduir la bretxa digital, el Pla de barris millorarà la cobertura i la xarxa wifi d’alta velocitat i ús lliure en tots els equipaments municipals dels barris del Pla de barris. Als equipaments de la Zona Nord, a Nou Barris, ja s’ha implementat aquesta millora amb un projecte pilot. Aquesta acció anirà acompanyada d’un projecte de formació i acompanyament per als col·lectius que no tenen coneixements sobre recursos TIC perquè puguin gestionar telemàticament els tràmits administratius de manera autònoma.

Impulsar l’alimentació saludable

Als barris de la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova s’ha posat en marxa un pla pilot per fomentar els hàbits saludables a través del lliurament setmanal d’una cistella de productes frescos, ecològics i de proximitat i de grups de treball en què es posen en comú aspectes vinculats a l’alimentació i els hàbits saludables.

Notícies relacionades