Fons d’infància 0-16: 11,15 milions d’euros per ajudar famílies en situació de vulnerabilitat

Per erradicar la pobresa infantil i reduir les desigualtats en la infància, l’Ajuntament de Barcelona dedicarà 11,15 milions d’euros per ajudar econòmicament un total de 10.667 famílies amb menors a càrrec en situació de vulnerabilitat. Una quarta part d’aquestes famílies, 2.801, són monoparentals. La tramitació d’aquestes ajudes s’ha modificat perquè la gestió sigui més àgil, amb una seixantena de punts ubicats en diferents barris per poder-ne facilitar la sol·licitud telemàtica.

09/10/2022 11:09 h

Ajuntament de Barcelona

Els ajuts del fons d’infància 0-16 de l’Ajuntament de Barcelona oscil·len entre els 50 i 100 euros mensuals per fill durant sis mesos, depenent del nombre d’infants a càrrec, amb l’objectiu que puguin cobrir les necessitats bàsiques dels menors. Per a les famílies monoparentals, aquests ajuts es complementen amb 100 euros mensuals més.

El termini per sol·licitar l’ajut es va acabar el 10 de juny. Per poder arribar a més famílies en situació de vulnerabilitat, es va fer una campanya informativa, es va agilitzar la gestió de la tramitació i es va reduir la burocràcia. Per facilitar la petició dels ajuts, es van habilitar 69 punts de suport presencial per a l’obtenció de l’IdCAT Mòbil per poder sol·licitar els ajuts de manera telemàtica. El 22,5% de les sol·licituds presentades es van fer de manera presencial i la resta es van tramitar en línia.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades