La Ludoteca Guitard, més digital, accessible i inclusiva

La Ludoteca Guitard, al districte de les Corts, es transforma en un espai més digital, accessible i inclusiu gràcies a una nova proposta digital, ideada per Nexe Fundació, que garanteix l’accessibilitat dels serveis i els jocs per a tots els infants.

30/10/2022 10:04 h

Ajuntament de Barcelona

Gràcies a la prova pilot, cada sala del recinte disposa de diversos elements tecnològics integradors que faciliten que els nens i nenes amb diferents discapacitats i les seves famílies juguin i participin.

El projecte d’adaptació es compon d’una àmplia varietat de tecnologies, jocs digitals accessibles i elements d’oci que ofereixen experiències sensorials inclusives i fomenten l’aprenentatge, la socialització i la participació de totes les persones usuàries de la ludoteca.

La prova pilot es durà a terme durant sis mesos a la Ludoteca Guitard i s’avaluarà l’impacte de la implementació de tecnologies accessibles per valorar la possibilitat de reproduir aquest model d’inclusió en altres espais públics.

En clau d’inclusió, el projecte per a aquest equipament municipal ha estat desenvolupat conjuntament pel Districte de les Corts, l’Àrea de l’Agenda 2030 i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, d’una banda, i, de l’altra, per la Mobile World Capital Barcelona, mitjançant el programa Digital Future Society.

S’emmarca en la iniciativa InnovAcció2030, el programa impulsat pel comissionat de l’Agenda 2030, BSM i MWCapital, que aposta per accelerar la innovació urbana sostenible i social amb la tecnologia com a eina fonamental per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia