Les àrees de joc infantil que vol la ciutadania, més a prop que mai

Les àrees de joc infantil de la ciutat són espais de vida, elements vertebradors i cohesionadors dels barris, tal com es desprèn de l’estudi elaborat recentment per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, en què han participat 7.000 famílies.

29/12/2022 17:04 h

Ajuntament de Barcelona

Les enquestes s’han dut a terme a través de 905 cartells amb codi QR instal·lats en totes les àrees de joc de la ciutat. La col·laboració dels veïns i veïnes ha servit per recollir informació de qualitat sobre els usos de les àrees de joc i les preferències de cara a repensar, millorar i optimitzar aquests espais. De fet, algunes de les aportacions ja han servit per implementar millores en més de 140 projectes de renovació i creació d’àrees de joc, i són un punt de partida per a futurs espais de la ciutat.

Infants i famílies radiografien les àrees de joc ideals

La gran majoria d’usuaris i usuàries van a àrees de joc que tenen a prop de casa o de l’escola, hi passen més de 30 minuts diaris i són espais d’interacció amb altres persones. Per als nens i nenes, els elements preferits són l’estructura multijoc, el gronxador i el tobogan, i voldrien trobar-hi saltadors o tirolines. Aquests darrers elements es valoren molt a les àrees on sí que n’hi ha.

La vegetació, els espais amplis, la diversitat de jocs per a infants de diferents edats, la tranquil·litat i l’allunyament del trànsit tenen molta importància per a les famílies. Entre les aportacions sobre elements dels quals els agradaria poder gaudir destaquen la necessitat de més elements d’ombra, l’ampliació d’àrees amb molta concurrència en determinades hores, la renovació dels elements de joc i la incorporació de més saltadors o cistelles de bàsquet. Les famílies també aposten per la instal·lació de més bancs i de lavabos públics.

Prop de tres milions d’euros per renovar una cinquantena d’àrees

Els propers mesos es posaran en marxa els projectes de millora i reurbanització en un total de 49 àrees infantils situades en diferents espais de la ciutat, amb un pressupost de 2,95 milions d’euros. A Barcelona hi ha 905 àrees de joc infantil i es preveu que l’any vinent la xifra augmenti en 5 àrees més.

Etiquetes associades a la notícia