Més espai lliure de trànsit per a 78 escoles

Durant el 2021 es pacificaran els entorns de 53 escoles, que se sumen a les 25 en les quals ja s’està actuant aquest 2020. Les intervencions formen part del programa “Protegim les escoles”, que prioritza la seguretat i la salut dels infants, redueix el trànsit al carrer i reserva espais per a les persones. Les intervencions fetes durant el 2020 hauran guanyat 4.400 metres quadrats a l’asfalt.

20/10/2020 14:48 h

Ajuntament de Barcelona

En total, 78 escoles guanyaran espai per a l’alumnat i les seves famílies a través de la iniciativa “Protegim les escoles”. Se’n beneficiaran més de 26.000 nens i nenes de tots els districtes de la ciutat. L’objectiu, a més, és que l’any 2023 un total de 200 escoles tinguin entorns confortables.

Llocs segurs i plens de vida

Reduir el trànsit i alliberar espai per a les persones als entorns dels centres educatius suposa més espai de trobada entre les famílies i més vida de barri. Estar-se més estona al carrer també fomenta el passeig i el consum als comerços de proximitat.

Alhora, reduir el trànsit i allunyar-lo dels infants comporta una qualitat de l’aire millor, redueix el soroll al qual s’exposen els infants i disminueix el nombre d’accidents. Els voltants de les escoles, on els infants van cada dia durant moltes hores, es converteixen així en espais més segurs i saludables.

La contaminació, nociva per als infants

Els nens i nenes són un dels col·lectius més afectats per la contaminació. Segons el darrer informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el més exhaustiu fet fins ara, la contaminació provoca el 33% dels nous casos d’asma infantil, una de les malalties cròniques més prevalents en infants. També constata que una de cada quatre escoles estan exposades a nivells de NO2 per sobre del límit legal, la meitat d’elles al districte de l’Eixample.

Notícies relacionades