Obert el termini per sol·licitar el Fons d’Infància 0-16

Publicades les bases de la nova convocatòria del Fons d’Infància 0-16 destinat a famílies en situació de vulnerabilitat amb infants a càrrec perquè puguin cobrir les necessitats bàsiques. El pressupost inicial és de 12 milions d’euros, tot i que dependrà del nombre de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 10 de juny.

12/05/2022 12:08 h

Ajuntament de Barcelona

Les ajudes oscil·len entre els 100 i 475 euros mensuals, durant un màxim de sis mesos, segons el nombre d’infants a càrrec i dels ingressos de la unitat familiar, i cal ser usuari dels Serveis Socials. Les famílies monoparentals femenines tenen una prestació complementària de 100 euros.

La sol·licitud es pot fer a través del portal de tràmits, i per facilitar la gestió hi ha repartits per tota la ciutat una cinquantena de punts físics d’assessorament, per ajudar, en cas necessari, a fer els tràmits.

L’any passat el Fons 0-16 va arribar a 17.424 menors de 10.625 famílies, 2.001 d’elles monoparentals femenines, i va suposar una inversió de 9.98 milions d’euros. En la convocatòria d’enguany s’han introduït canvis per incrementar el nombre de persones destinatàries, com incloure-hi infants atesos a través del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER).

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades