El Pregó dels Infants 2022: pel dret a una alimentació sana i sostenible

Amb motiu del Dia Universal dels Infants, que se celebra cada 20 de novembre, s’organitzen un conjunt d’activitats per promoure la protecció dels drets dels nens i les nenes i fer d’altaveu de les seves reivindicacions. N’és un exemple el Pregó dels Infants, en què cada any els alumnes de primària participen activament en la vida política de la ciutat i que enguany se centrarà en el dret a l’alimentació saludable.

19/11/2021 14:46 h

Ajuntament de Barcelona

Els nens i les nenes tenen drets reconeguts que els adults i les institucions han de preservar i garantir. A Barcelona, el desenvolupament de polítiques avançades d’infància contribueix a construir una ciutat a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

El Pregó dels Infants 2022

Una de les eines més destacades per donar veu als més petits és el Pregó dels Infants, que se celebra cada any coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia. La proposta d’enguany s’emmarca dins la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i, amb el lema “Els nens i nenes mengem sa i sostenible”, un conjunt d’infants de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de les escoles de Barcelona i centres d’educació especial elaboraran aquest curs el pregó, i alhora treballaran aspectes clau per fomentar l’alimentació saludable i sostenible.

Dia Universal dels Infants

Per commemorar el Dia Universal dels Infants, el 20 de novembre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color blau, i diversos barris celebraran activitats: com la Festa dels Drets dels Infants a la Marina del Prat Vermell, amb taller de circ i sessió de contacontes, la tarda de joc i activitats inclusives per a infants d’1 a 12 anys als Casals Infantils de l’Eixample o les activitats lúdiques per a famílies al Casal Infantil de Trinitat Vella.

Mesures per impulsar els drets dels infants

El Pla d’infància 2021-2030 és una de les mesures que s’han engegat recentment per reforçar la lluita pels drets dels nens i les nenes, un document elaborat per 150 persones expertes que inclou una setantena d’actuacions per millorar la qualitat de vida dels infants barcelonins.

A més, les Medalles d’Honor de Barcelona d’enguany han reconegut la Xarxa dels Drets dels Infants per la tasca en la vetlla dels drets de la infància durant la pandèmia. La xarxa aplega un conjunt d’entitats de la ciutat que treballen per promocionar i defensar el desenvolupament dels drets universals de la infància a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia