Un pop gegant, nou espai de jocs infantils al parc de La Pegaso

S’enllesteix la instal·lació de la gran estructura en forma de pop al parc de La Pegaso, a Sant Andreu, una nova àrea de jocs infantils singulars al barri de la Sagrera que vol estimular la imaginació en el joc i el lleure de la canalla a l’aire lliure. El projecte és fruit del procés participatiu que s’ha dut a terme amb els infants de les escoles dels entorns.

06/08/2019 15:12 h

Ajuntament de Barcelona

La zona de jocs se situa a l’interior del parc de La Pegaso, un entorn verd i pacificat on es fomenta la vida comunitària i la convivència i que s’obrirà al públic properament.

La gran protagonista de l’espai és una estructura en forma de pop gegant formada per diversos elements lúdics com tobogans, xarxes, escales de corda o túnels, una combinació que pretén estimular la imaginació dels infants. A més, per reforçar la creació d’un univers submarí, el pop està envoltat d’altres elements de joc, com gronxadors, plataformes basculants i circuits d’escalada, decorats amb motius que recorden el món marí.

Procés participatiu

La remodelació de la zona de jocs infantils del parc de La Pegaso sorgeix d’un procés de participació amb prop de dos-cents escolars de cinquè i sisè de primària dels centres educatius Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau, que ha recollit les necessitats i la visió dels infants. Es tracta d’una nova manera de crear àrees de joc des del treball col·laboratiu i en xarxa que contribueixi al desenvolupament i el benestar dels infants i els adolescents a l’espai públic.

Noves àrees de joc

El nou espai de joc singular del parc de La Pegaso s’emmarca dins el Pla de joc per a l’espai públic, un pla pioner que es va dissenyar amb l’objectiu de construir una ciutat més amable per als nens i les nenes, que afavorís el benestar, l’aprenentatge i la creativitat de la canalla i la vida de barri en un entorn pacificat i més verd.

D’acord amb això, durant aquest any s’instal·laran altres àrees de joc als jardins de la Indústria, a l’Eixample, i al parc Central de Nou Barris, i a finals d’any també començarà la implantació d’una àrea de jocs a l’avinguda Meridiana.

Notícies relacionades