Bars i botigues tindran més espai per a les terrasses i l’activitat comercial al carrer

La proposta pretén impulsar l’economia local i recuperar la vida de barri amb garanties de seguretat sanitària per contribuir a fer front a la crisi provocada per la covid-19

07/05/2020 13:36 h

Ajuntament de Barcelona

Bars i restaurants podran ampliar l’espai de la terrassa, amb autorització prèvia. Els espais addicionals dels establiments se situaran a la calçada, en carrils de circulació de vehicles i cordons d’aparcament, i no es reduirà l’espai per a vianants, bicicletes i transport públic. Així es farà compatible l’impuls comercial dels barris amb un espai públic segur i sostenible.

Els objectius són impulsar l’economia local
i recuperar la vida de barri amb garanties de seguretat sanitària

A més, aquests establiments tindran una rebaixa del 75% en la taxa per l’ocupació de l’espai públic fins a finals d’any. Per altra banda, les botigues també tindran facilitats per organitzar mostres de comerç al carrer.

Més de 70.000 establiments

El comerç i la restauració representen el 20,4% de l’ocupació a Barcelona, amb 61.000 botigues i 9.300 bars i restaurants.

La mesura, que ampliarà l’ús que botigues, bars i restaurants podran fer de la calçada, permetrà que tres de cada quatre establiments puguin mantenir el cent per cent de les terrasses durant el procés de desconfinament, que imposa una limitació de la capacitat dels establiments.

La proposta s’està treballant amb els gremis de la restauració i el comerç i amb els grups municipals.