Cicle xerrades COVID-19 del Consell Municipal de Benestar Social

Al llarg dels mesos de maig i juny de 2020, el Consell Municipal de Benestar Social ha realitzat un cicle de xerrades virtuals sobre diferents temes relacionats amb l’impacte de la COVID-19 en les polítiques socials municipals.

10/07/2020 12:25 h

barcelona.cat

S’han realitzat cinc xerrades amb la participació de diferents experts. L’objectiu del cicle de xerrades ha estat obrir un espai de reflexió tant als membres del Consell com a la ciutadania en general.

Les xerrades neixen de la situació excepcional creada per la COVID-19 però els temes i les qüestions plantejades incideixen en el nucli dur del concepte de drets socials.  Aquestes xerrades estan disponibles a youtube:

14 de maig de 2020

L’impacte del Covid-19 a la ciutat de Barcelona. Un nou context que exigeix noves respostes

A càrrec del Director d’Innovació Social, Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona Lluís Torrens i amb la participació de la Comissionada d’Acció Social Sònia Fuertes i la Vicepresidenta Associativa del CMBS Teresa Crespo.

Enllaç per la visualitzacióhttps://youtu.be/4iPv0vZMsPg

 

21 de maig de 2020

Què hem après de la gestió de les anteriors crisis des del punt de vista de l’atenció a la infància i l’adolescència? Quins criteris hem de tenir en compte per no donar-los respostes que els facin mal? Com podem pensar les millors respostes per fer justícia i garantir les infàncies?

A càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. I també amb la participació de laComissionada d’Acció Social Sònia Fuertes, la Vicepresidenta Associativa del CMBS Teresa Crespo i la Coordinadora del grup d’igualtat d’oportunitats en la infància Laia Pineda, directora de l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona

Enllaç per la visualitzacióhttps://youtu.be/-gjo9q9Mmc4

 

28 de maig de 2020

El sensellarisme en la crisi de la covid-19: de les mesures d’emergència als canvis estructurals

A càrrec d’Albert Sales, investigador de l’IERMB, i Jesús Ruiz, director del centre d’acollida Assís.

Enllaç per la visualitzacióhttps://youtu.be/MD9Can26SkA

 

10 de juny de 2020

Atendre la vulnerabilitat: reflexions des de l’ètica.

A càrrec de Begoña Román, doctora en filosofia i membre del plenari del CMBS.

Enllaç per la visualitzacióhttps://youtu.be/D7YNzW6QJAE

25 de juny de 2020

Envelliment, vida quotidiana i cura: posant el focus en els Drets Humans i l’agència de les persones grans.​

A càrrec de Rosa Kornfeld-Matte. Pedagoga, màster en Gerontologia Social, experta independent de Nacions Unides en matèria de Drets Humans de les persones grans (2014-2020), i de Mercè Pérez Salanova. Doctora en Psicologia, coordinadora del grup de treball Envelliment del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona.

Enllaç per la visualització: https://youtu.be/6gNaWqQYoy0