Congrés sobre les competències digitals en temps de pandèmia

La segona edició del Congrés de Competències Digitals, amb el títol “Ciutadania digital en temps de pandèmia”, reunirà experts per abordar les habilitats i competències digitals en el context actual de la pandèmia, que ha fet que nombroses activitats i interaccions s’hagin traslladat a entorns en línia. El congrés se celebrarà el 18 de febrer de manera virtual.

12/02/2021 11:16 h

Ajuntament de Barcelona

En el congrés, que es dividirà en tres blocs, es debatrà sobre aspectes clau en el desenvolupament d’una ciutadania empoderada digitalment:

  • Marcs de referència de les competències digitals: diferents investigadores i professors parlaran sobre “El marc europeu de competències digitals per als ciutadans (DigComp), desenvolupaments recents i perspectives de futur” i la “Nova estructura competencial de l’ACTIC”.
  • La bretxa digital i les desigualtats: s’oferiran les xerrades “Desigualtats i emergència digital, el fenomen de la bretxa digital”, “La bretxa digital a la ciutat de Barcelona, 2020” i “Estudi de la bretxa digital a Catalunya”.
  • El benestar i la seguretat digital: es plantejaran els temes “Educació per combatre la desinformació”, “Currículum de ciutadania digital: fomentant l’ús responsable, ètic i creatiu de les TIC” i “eduCAC, educació en comunicació en un món de pantalles”.

A més, s’oferiran tallers pràctics i recursos tecnològics per liderar aquest canvi.

Les inscripcions ja estan obertes, i es poden realitzar en l’enllaç següent.

El congrés està organitzat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, agència econòmica i local de l’Ajuntament de Barcelona; la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i Blanquerna – Universitat Ramon Llull, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat i de Mobile World Capital Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia