El Corpus de Barcelona celebra en línia el 700è aniversari

El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres. Aquest any s’ha optat per treure la celebració dels carrers i dur-la a la xarxa, amb una programació especial en línia.

03/06/2020 13:43 h

Ajuntament de Barcelona

Tot i que els dies previs ja hi haurà algunes activitats, de l’11 al 14 de juny, al web de la festa i a les xarxes socialsInstagram, Twitter, Facebook i Youtubede Cultura Popular de Barcelona, es podran seguir la majoria d’activitats de la programació.

L’inici de la celebració el marcarà el toc de campanes del Pi i de la catedral, el dijous 11 de juny, a les dotze del migdia, i es podrà seguir per les xarxes, on també es podrà veure l’ou com balla i escoltar les músiques del seguici, que, si bé no sonaran pels carrers en processó, sí que es podran gaudir el diumenge 14 de juny, al vespre, en un concert de l’orgue de la catedral.

Entre les nombroses activitats programades i els continguts audiovisuals que s’oferiran a les xarxes, s’hi troben:

  • Vídeos d’entrevistes, taules rodones i presentacions sobre diferents aspectes del Corpus de Barcelona.
  • L’exposició “Corpus de Barcelona”.
  • “El joc del Corpus de Barcelona”, que proposa a les famílies que facin una cercavila a casa amb retallables del Seguici Popular.
  • La ruta del Corpus de Barcelona, aquest any virtual.
  • Un web especial de l’Arxiu Històric amb documents històrics i imatges de l’ou com balla de la Casa de l’Ardiaca del darrer segle.
  • El guarniment de l’ou com balla dels jardins de Rubió i Lluch feta pels Catifaires del Raval.
  • La versió virtual de la Catifa de Gràcia, sorgida de la crida dels Catifaires de Gràcia a la ciutadania perquè enviïn imatges i dibuixos per crear un mosaic.

Totes les activitats tenen una pàgina web pròpia per centralitzar-les: barcelona.cat/corpus, que també recull la resta de propostes que s’han preparat per celebrar el Corpus i que s’allargaran fins a finals d’any.

Etiquetes associades a la notícia