Els pavellons Salut i els hotels sanitaris reforcen la resposta a la crisi de la Covid-19

Equipaments municipals i hotels de la ciutat s’han convertit en centres hospitalaris per donar suport als hospitals en l’atenció als pacients amb Covid-19. Un reforç possible gràcies a la coordinació entre administracions, serveis municipals i el Gremi d’Hotels de Barcelona i amb l’assessorament de Metges sense Fronteres.

24/04/2020 11:47 h

Ajuntament de Barcelona

Més recursos i més llits per evitar el col·lapse sanitari dels hospitals de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ha transformat diferents equipaments municipals en pavellons Salut per donar suport als hospitals de referència de la ciutat.

A més, a través del Gremi d’Hotels de Barcelona s’han habilitat també una dotzena d’hotels per traslladar-hi pacients no crítics i per al descans del personal sanitari. L’Hotel Melià Sarrià, ubicat al districte de les Corts, va començar a funcionar com hotel salut la darrera setmana del mes de març per tal d’acollir pacients de l’Hospital Vall d’Hebron. La cadena hotelera Melià, como a empresa socialment responsable, va començar a treballar i transformar diferents hotels de tot el país des de l’inici de la crisis per la Covid-19.

En el cas de l’hotel situat a les Corts, decenes de voluntaris van transformar-lo en un hotel medicalitzat en tant sols tres dies. Més de 300 llits per acollir pacients de l’Hospital Vall d’Hebron que reben l’alta però no poden tornar a casa per diferents motius. Els encarregats d’atendre’ls són els professionals del CAP Montnegre

Una oficina tècnica municipal va coordinar la logística i el material per poder medicalitzar els espais, mentre que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’ha encarregat del personal sanitari i del criteri assistencial.

Aquesta setmana, el regidor del districte de les Corts, Xavier Marcé, ha visitat, entre d’altres equipaments, l’hotel medicalitzat i ha pogut conèixer la situació al Melià Sarrià de la mà del seu director, Enrique Aranda.