Garantit el Servei d’Assistència Personal per a persones amb discapacitat

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que gestiona el servei, ha fet possible un confinament segur per a les 52 persones amb discapacitat que reben l’assistència personal amb mesures de protecció extraordinàries, tant per als usuaris com per a les més de dues-centes persones que hi treballen.

03/05/2020 11:41 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les mesures aplicades per garantir un confinament segur als domicilis de les persones amb discapacitat durant la crisi de la Covid-19, s’ha prioritzat el lliurament de material i equipament de protecció, tant per a les persones usuàries com per a les que treballen al Servei d’Assistència Personal i que hi tenen contacte directe: unes 3.000 màscares, 9.100 guants, 5.000 peücs, 2.200 bates i 100 granotes, entre d’altres.

L’actuació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha permès reduir al mínim els factors de risc de totes les persones vinculades al servei, amb una taxa de contagi molt baixa: només s’ha registrat 1 cas positiu entre les persones usuàries, i 13 entre els 130 professionals que treballen com a assistents personals als domicilis.

Servei d’Assistència Personal

Més enllà de la situació actual generada per la Covid-19, el Servei d’Assistència Personal s’ha consolidat com un element clau per facilitar una vida independent i d’inclusió en la comunitat per a les persones amb discapacitat i en situació de dependència i, també, com una alternativa al model d’institucionalització de persones en equipaments o residències. El model d’atenció també ajuda a prevenir i lluitar contra l’aïllament i a garantir el dret de les persones amb discapacitat a tenir una vida independent i plenament inclusiva amb la comunitat.

El Servei d’Assistència Personal també és eficient en termes econòmics, amb un cost anual d’1,6 milions d’euros, xifra que suposa un retorn social de 3,2 euros per cada euro invertit. Durant l’any 2019, cada usuari va rebre una mitjana de 2.097 hores de servei, a través d’un equip format per 252 persones.

Etiquetes associades a la notícia