L’acció internacional de la ciutat, centrada a combatre la Covid-19

Com la resta d’àrees municipals, l’acció internacional de la ciutat també s’està bolcant a combatre la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Concretament, col·labora en la gestió de les donacions de material mèdic i sanitari, dona suport al cos diplomàtic i busca l’intercanvi d’experiències i solucions amb altres ciutats.

31/03/2020 14:22 h

Ajuntament de Barcelona

La gestió de les donacions de material mèdic té un vincle especial amb ciutats i entitats xineses. Barcelona té acords d’agermanament o de col·laboració amb Xangai, Shenzhen i Yiwu, que han confirmat que faran donacions de mascaretes, granotes impermeables o ulleres de protecció. La resposta s’ha coordinat amb l’Estat per tal de fer efectiva la solidaritat entre ciutats. De la mateixa manera, hi ha hagut una forta implicació de la comunitat xinesa i coreana de Barcelona.

Suport al cos diplomàtic

La ciutat s’ha posat a disposició del cos consular per atendre les demandes d’ajuda i col·laboració. Entre les accions que s’han fet destaca l’allotjament de més d’un miler de turistes de nacionalitats diverses que han estat afectats per la cancel·lació de vols i s’han reubicat en hotels de Barcelona. També s’han atès persones estrangeres sense llar o amb patologies mèdiques que han requerit l’ingrés en centres d’acollida.

Reforçar l’acció contra la Covid-19 aprenent d’altres ciutats

Per fer front a la Covid-19, l’acció internacional de Barcelona vol aprendre tant de les bones pràctiques com dels errors que s’han comès a les ciutats que han patit abans els efectes de la pandèmia.

Es manté un contacte diari amb ciutats xineses i italianes i es participa en els espais d’intercanvi que les xarxes de ciutats europees i globals, com Eurocities, la xarxa de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) o el C40, han posat en marxa.

Durant les darreres setmanes:

  • S’ha parlat amb les alcaldies de Milà, Roma, Florència i Viena per aprendre de la seva experiència, intercanviar informació i coordinar l’acció a escala europea.
  • S’han intercanviat iniciatives per pal·liar els efectes de la Covid-19 amb una reunió virtual amb representants de la xarxa de ciutats Eurocities.
  • S’ha participat en experiències d’aprenentatge per debatre sobre les realitats de diferents governs locals d’arreu del món en el context de la crisi sanitària.

Etiquetes associades a la notícia