Més activitats d’estimulació cognitiva a les residències de gent gran

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona col·labora en un programa d’activitats culturals i psicomotrius adreçades a combatre l’aïllament i el deteriorament cognitiu que la crisi de la covid-19 ha provocat en les persones residents.

09/08/2021 10:26 h

Ajuntament de Barcelona

Sessions de musicoteràpia, tertúlies, passejades en bicicleta o classes d’horticultura i ball han demostrat que l’estimulació cognitiva, emocional i funcional és clau per millorar el benestar i la salut de la gent gran.

A més del Museu de Ciències Naturals, també hi col·laboren el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el projecte Singular Música & Alzheimer i la Fundació Pasqual Maragall, amb l’impuls de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

Els resultats positius de la iniciativa, implementada en els darrers mesos en quatre residències municipals de gent gran, faran que el programa s’estengui a les gairebé tres-centes residències de la ciutat i que es consolidi com un nou model d’intervenció per millorar la salut física i mental de les persones grans.