Més recursos per regenerar el sector esportiu de la ciutat

La crisi sanitària, econòmica i social provocada per la covid-19 ha afectat també el sector esportiu, tant els esportistes com els clubs, les entitats i les instal·lacions per a la pràctica de l’esport. L’Institut Barcelona Esports destinarà cinc milions d’euros a ajudar les famílies, els clubs i les entitats esportives de la ciutat.

03/07/2020 17:50 h

Ajuntament de Barcelona

El pla de reactivació econòmica té per objectiu incidir en tres eixos d’actuació: l’ajut extraordinari a clubs i entitats esportives, el reforç de l’accés universal a l’esport i el restabliment de l’equilibri econòmic de les instal·lacions esportives municipals.

L’ajut extraordinari a clubs i entitats esportives està destinat al teixit associatiu esportiu de la ciutat sense ànim de lucre, que ha patit un impacte en la liquiditat per la manca del cobrament de quotes.

També es crea una línia d’ajuts per ajudar les entitats i els clubs a pagar les despeses de les competicions esportives escolars organitzades pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), les despeses directes de les competicions organitzades per les federacions esportives, el lloguer de les instal·lacions esportives i la retribució del personal tècnic que hi treballa, ja sigui dirigint, coordinant o dinamitzant les activitats.

L’esport, per a tothom

El pla de reactivació també reforçarà les tasques per garantir que tot l’alumnat pugui accedir a l’esport de base, ja que la pràctica esportiva és una oportunitat de salut física i mental i un element cohesionador i educatiu.

Enguany, el programa d’ajudes a l’esport per a nois i noies de 6 a 17 anys ha beneficiat més de 13.000 persones a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia