Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 24 de juliol de 2020

El Ple del Consell Municipal del mes de juliol ha aprovat tres propostes de l’oposició, que demanen crear una taula de diàleg amb diversos sectors per tractar la mobilitat privada a la ciutat i condemnar i reclamar l’obertura d’investigacions sobre l’espionatge a diversos polítics.

24/07/2020 16:31 h

Ajuntament de Barcelona

El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat al Ple una proposició en què reclamava al Govern municipal posar fi a les restriccions de trànsit a la via Laietana els caps de setmana. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris de BComú i el PSC i l’abstenció d’ERC.

La proposta del Partit Popular demanava crear una taula de diàleg amb comerciants, restauradors i altres sectors per tractar la limitació de la mobilitat privada a la ciutat. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de BComú i el PSC.

Barcelona pel Canvi ha demanat al Ple estudiar el model Help to Buy i impulsar la creació d’un pla per avalar fins al 95% del finançament hipotecari als joves i garantir-los l’accés a l’habitatge. La proposta ha estat rebutjada amb els vots favorables de Cs, el PP i BCN Canvi, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han presentat dues proposicions amb caràcter de declaració institucional per condemnar la intervenció de les comunicacions, l’atac informàtic i l’espionatge a diversos polítics catalans i instar el Govern espanyol i la Fiscalia a obrir investigacions. Les dues propostes, votades per separat, han estat aprovades amb els mateixos resultats a les votacions: els vots favorables d’ERC, BComú i J×Cat, els vots contraris del PSC, el PP i BCN Canvi i l’abstenció de Cs.

Etiquetes associades a la notícia