Reforç en l’acolliment de persones vulnerables i serveis essencials
A partir de dimecres s’afegeixen 385 places per acollir persones sense llar a les 2.200 places que ja funcionen a la ciutat per fer front a la situació que ha generat la Covid-19. Es podran ampliar fins a arribar a 775 places més, de manera gradual, segons les necessitats i el funcionament de cadascun dels dispositius.
Les 385 places noves es divideixen en:
- Pavelló número 7, Palau Victòria Eugènia, de Fira Barcelona: té 6.000 metres quadrats, en els quals en una primera fase s’allotjaran 225 persones vulnerables complint amb tots els protocols de seguretat dissenyats per les autoritats sanitàries; se n’assegurarà l’alimentació, la seguretat i la higiene.
- Espai Pere Calafell: funciona des de divendres i actualment acull 58 persones vulnerables. Les instal·lacions s’han adequat per augmentar les distàncies i aplicar els protocols de seguretat.
- Dispositiu Dos de Maig: està previst que entri en funcionament dimecres i té una capacitat específica per acollir 72 dones. És un espai per evitar situacions d’abús o assetjament.
- Nou equipament de 30 places per a persones que necessitin confinament per prescripció mèdica; l’accés serà per derivació des d’alguna de les 2.200 places que ja funcionen.
També ha entrat en funcionament un dispositiu d’higiene, bugaderia i menjador per atendre la població més vulnerable davant el tancament o la reducció horària d’altres equipaments específics.
Tot això es complementa amb 200 apartaments turístics que es llogaran durant dos mesos per atendre situacions que es puguin produir entre dones víctimes de violència masclista, famílies amb infants a càrrec o persones vulnerables que estan allotjades en diferents equipaments municipals.
Reforç de l’ASPB
Entre la resta de serveis municipals que s’han reforçat cal destacar l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que ha triplicat el personal adscrit al Servei d’Epidemiologia (SEPID), de 27 a 83 professionals. A més, també ha ampliat l’horari d’atenció, que ara és de 8.00 a 20.00 hores, tots els dies de la setmana.
Les tasques d’aquest servei són:
- Atenció telefònica: s’han augmentat les línies, que ofereixen atenció de personal d’infermeria amb formació específica.
- Recollida d’informació dels casos a través de la notificació provinent del sistema sanitari o de les dades de proves de laboratori, i realització de l’estudi dels contactes de cada cas positiu.
- Contacte constant amb hospitals, equips d’atenció primària i altres equipaments sanitaris de la ciutat, tant públics com privats.
- Elaboració de bases de dades que permetin tenir indicadors de seguiment de l’epidèmia a la ciutat de Barcelona.
- Seguiment de la situació a les residències geriàtriques i entre professionals sanitaris i altres serveis essencials.
Etiquetes associades a la notícia
Notícies relacionades
-
Covid-19
Covid-19Reforç al Servei de Teleassistència per garantir l’atenció a les persones usuàries
21/03/2020 12:39 h