Torna Terra i gust, la festa de l’alimentació sostenible a La Mercè

El programa d’activitats inclourà showcookings, tallers per a tots els públics, tasts, xerrades i una variada proposta de concerts de música en viu.

27/07/2023 16:17 h

Ajuntament de Barcelona

Les Festes de la Mercè 2023 veuran del 22 al 24 de setembre la tercera edició de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible, una invitació per divertir-se i gaudir d’un munt de propostes per menjar i beure de manera més conscient i respectuosa amb les persones i el planeta.

En aquesta edició, la festa estrena escenari al parc de la Ciutadella i amplia l’espai de restauració amb més plats i elaboracions culinàries. En total, hi participaran catorze reconeguts establiments de restauració de la ciutat que segueixen els principis d’una alimentació sostenible, saludable i de temporada. També s’hi podrà trobar més oferta de productes artesanals per menjar i beure.

Activitats destacades

L’espai d’activitats presentarà showcookings, tallers i jocs per a tots els públics, tasts i xerrades per aprendre a canviar els nostres hàbits i descobrir el món de la gastronomia des d’unes pràctiques més sostenibles, sense deixar de banda el plaer del bon menjar.

Entre la programació destacada trobem el lliurament dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d’Slow Food Barcelona o els tallers de compostatge i reaprofitament per a tota la família, dinamitzades per part d’entitats del territori com Cap a Mar, Eixarcolant o Cuinant Cultures.  També, sessions de showcooking amb Pere Carrió, xef del Gat Blau, millor restaurant sostenible de Barcelona 2021; el col·lectiu Cuineres i Cuiners km0 de Catalunya; alumnes del CETT, o la cuinera i periodista gastronòmica d’El Comidista, Mònica Escudero.

A banda, es comptarà amb el punt informatiu de l’Espai Consum Responsable per conèixer amb més profunditat què és i com potenciar l’alimentació sostenible en el nostre dia a dia.

Un espai per a la música

A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.

Estratègia 2030

Terra i Gust és una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de la ciutat per transformar el sistema alimentari actual en un model més saludable i sostenible. El full de ruta que s’ha establert per aconseguir-ho és l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un acord consensuat entre tots els agents locals que formen part de la cadena alimentària.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades