Aliança per l’accessibilitat universal

El FC Barcelona, l’Obra Social la Caixa, l’empresa de geolocalització Mapp4All Universal Accessibility, la Fundació FC Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona signen conjuntament un manifest d’aliança per l’accessibilitat universal amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania i promoure la inclusió. La trobada dels agents implicats serà el dijous 15 de juny a l’Auditori 1899 del FC Barcelona.

14/06/2017 08:46 h

Districte Les Corts

La Convenció de les Nacions Unides destaca la importància de l’accessibilitat a l’entorn físic, social, econòmic i cultural, a la salut, a l’educació, a la informació i a les comunicacions, perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de tots els drets humans i les llibertats fonamentals. Una accessibilitat que no sempre està present en el nostre entorn. Aquesta és una de les motivacions de l’aliança, que treballarà per tal d’aconseguir l’accessibilitat universal perquè qualsevol persona amb alguna limitació o necessitat especial pugui moure’s sense barreres. Un altre dels objectius és sol·licitar i declarar el Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, una jornada per a tot el món, on es promoguin diferents accions per sensibilitzar a tothom sobre aquesta qüestió.

L’acte de presentació i signatura del manifest comptarà amb la presència de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació FCB, Xavier Bertolín, director de l’àrea comercial i educativa de la Fundació Bancària La Caixa, Agustí Colom, regidor del Districte de les Corts i regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Josep Esteba, fundador i CEO de l’aplicació Mapp4all Universal Accessibility.

L’acte de constitució d’aquesta aliança representa també el llançament d’una campanya conjunta de recollida de signatures i adhesions entre ciutats, empreses, institucions, escoles, universitats o persones individuals, a favor d’aquesta sol·licitud.