Trencant murs per la cultura

19/09/2016 20:56 h

Max Ledo

El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha presentat les línies d’actuació del Govern municipal en matèria de cultura, que es concreten en 10 objectius i 34 mesures de política cultural. Ho ha fet al Mercat de les Flors en la conferència “Trencant els murs. Una política cultural per a les properes generacions”.

L’Ajuntament ha presentat les línies generals amb què vol incentivar la cultura a la ciutat a través de 10 grans objectius, que es desenvoluparan en els propers tres anys. Així, a través de 34 mesures concretes, es volen assolir diferents propòsits:

— Refer la confiança amb els sectors culturals.
— Posar en relleu la cultura als barris de la ciutat.
— Convertir la indústria creativa en un factor determinant per al futur de Barcelona.
— Crear un pla d’accessibilitat cultural per apropar la ciutadania a la cultura.
— Generar diferents centralitats culturals a Barcelona.
— Promoure una imatge internacional de Barcelona en el terreny cultural.
— Incrementar el nombre de visitants als museus municipals.
— Modernitzar el sector cultural en clau d’innovació i de tecnologia digital.
— Liderar Catalunya i l’àrea metropolitana en termes culturals.
— Gestionar la cultura en relació amb les exigències del segle XXI.

Tots aquests objectius, segons ha explicat Collboni, s’abordaran a través de 34 mesures concretes. Algunes de les més destacades són: la creació d’un pla de xoc per potenciar els ensenyaments artístics als barris que disposen de menys equipaments culturals, convertir els centres cívics en antenes culturals i facilitar els rodatges de publicitat i cinema. També es vol crear un gran festival de dansa a la ciutat, trobar un espai estable per al circ i generar públics nous.

Per tal que els barcelonins consumeixin més cultura, es crearà una aplicació amb tota la informació cultural de la ciutat, i també es vol que la taxa turística repercuteixi en la cultura de Barcelona. D’altra banda, es crearà una taula de polítiques culturals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es promourà la col·laboració amb les universitats i es crearà un observatori compartit amb la Generalitat i la Diputació.

Aquestes són només algunes de les mesures que ha anunciat el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que ha afirmat durant la presentació que “Barcelona serà cultural o no serà”. Collboni també ha destacat el compromís de l’Ajuntament a l’hora de “defensar la cultura, perquè la cultura la fan els ciutadans”. Podeu consultar tot el contingut de la conferència, els 10 objectius i les 34 mesures concretes en aquest enllaç.

Notícies relacionades