Cap de setmana: el festival Tangent, cultura a la fresca i l’Orgull LGTBI+

Els festivals Tangent i Stripart potencien les propostes artístiques a l’Eixample i el Guinardó. Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, divendres i dissabte se celebrarà la festa Pride BCN, amb tallers artístics i de ciència, una gimcana infantil, esports, una cursa de talons i molta música. Dissabte a la tarda tindrà lloc la manifestació de l’orgull LGTBI+. El cinema també ve de gust veure'l a la fresca, i això és el que permeten cicles com el Cinema Lliure a la Platja i el “Cinema fora de lloc”, dins la Mostra de Films de Dones.

27/06/2019 10:45 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

El festival Tangent se celebra en sis centres cívics de l’Eixample entre el 26 de juny i el 25 de juliol. Al llarg de 22 nits, aquests espais oferiran 22 espectacles de diverses disciplines artístiques, com música, teatre, dansa, circ i arts visuals. Divendres, 28 de juny (a les 22.00 hores), María José Llergo, una de les veus emergents més destacades del flamenc contemporani, actuarà amb el guitarrista Marc López al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Stripart, un festival de projectes artístics de joves creadors i creadores, se celebra del 29 de juny al 12 de juliol al Centre Cívic Guinardó. Dissabte (a les 21.00 hores) s’hi representarà l’espectacle d’inauguració amb K.G.G. – Kitchen Guateque Grup, Mar Olivé, Ester Martí, Big Lady, O.R.G.I.A., Recreations Project i Tauro. La cloenda serà a càrrec de l’artista Djivana Ray Singh. L’espectacle següent hi tindrà lloc l’1 de juliol. Consulteu-ne la programació aquí.

Festa i manifestació per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Divendres i dissabte tindrà lloc el Pride BCN per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull Gai, d’Homes i Dones Transsexuals, Lèsbic i Bisexual. Durant aquests dos dies, les activitats festives es concentraran a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on, del matí al vespre, es faran activitats lúdiques per a infants i adults, tallers artístics i científics, esports, gimcanes, espectacles de màgia i concerts. Dissabte a la tarda (a partir de les 17.00 hores) a l’avinguda del Paral·lel començarà la manifestació de l’Orgull LGTBI+, que s’acabarà amb la lectura d’un manifest i una festa. Consulteu-ne totes les activitats aquí.

Activitats culturals a la fresca

Amb el bon temps la cultura es gaudeix més al vespre i a l’aire lliure. Per això, diversos cicles conviden a viure la cultura a la fresca. Divendres a la nit (a les 22.00 hores) diverses pantalles gegants a l’aire lliure retransmetran l’òpera Tosca, de Giacomo Puccini, des del Liceu. La retransmissió es podrà seguir al passeig de Lluís Companys (a l’Arc de Triomf), el Palau Robert, el Casino L’Aliança del Poblenou, la plaça de Salvador Seguí i el Centre Cívic Sant Martí. Consulteu-ne més informació aquí.

Cinema d’avantguarda i alternatiu

Amb projeccions en una gran pantalla a la platja de Sant Sebastià, Cinema Lliure a la Platja proposa també projeccions (a partir de les 21.00 hores) de cinema d’avanguarda i alternatiu, amb títols com Viaje al cuarto de una madreBienvenida a MontparnasseLeto Carmen y Lola. Consulteu-ne la programació aquí. “Cinema fora de lloc”, dins la Mostra de Films de Dones, projectarà el dijous 13 de juliol (a les 21.45 hores), a la plaça de Sant Pere, nou curtmetratges d’animació realitzats per diverses creadores. En trobareu més informació aquí. El Festival Sala Montjuïc també ofereix concerts, pícnics i cinema al recinte del castell.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades