Cap de setmana: La Gran Pantalla, mig segle dels Castellers de Barcelona i Tast a la Rambla

Durant el segon cap de setmana de juny coincideixen a la ciutat tres activitats molt diferents, però amb un fort contingut ciutadà: el primer Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, que vol desmuntar estereotips sobre l’envelliment; la celebració dels 50 anys dels Castellers de Barcelona, amb una gran diada castellera, i el festival gastronòmic Tast a la Rambla, que proposa un recorregut culinari, lúdic i familiar per un dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

05/06/2019 16:49 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Del 6 al 9 de juny se celebrarà La Gran Pantalla, el primer Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, que tindrà lloc als Cinemes Girona, amb entrada gratuïta. El festival neix per diversificar les mirades sobre la tercera edat i difondre situacions poc visibilitzades sobre aquesta etapa vital, com ara la gent gran LGTBI+, la gent gran migrada o la gent gran i els feminismes. El festival s’inaugurarà dijous (20.00 hores) amb la pel·lícula Muchos hijos, un mono y un castillo, de Gustavo Salmerón.

Divendres (16.00 hores) es projectarà Aquí sigo, de Lorenzo Hagerman, i després es presentarà la selecció oficial de curts. El dia s’acabarà amb Una pastelería en Tokio, de Naomi Kawase. Dissabte, després dels curts, serà el torn del cinefòrum LGTBI+ amb En 80 días, de José Mari Goenaga i Jon Garaño. Altres pel·lícules que s’hi projectaran són Jericó, el infinito vuelo de los días (Catalina Mesa), Kaddish para un amigo (Leo Khasin) i Menopausa rebelde (Adele Tulli), que anirà acompanyada d’un col·loqui feminista. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Aniversari dels Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona fan 50 anys, i ho celebraran amb una gran diada castellera dissabte, 8 de juny (18.00 hores), a la plaça de Sant Jaume. A la trobada també participaran la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Per a després de la diada els castellers han organitzat un sopar als jardins del Clot de la Mel. En acabar el sopar, hi haurà concerts oberts al públic: a les 21.30 hores tocarà el grup Ruc’n’Roll i a la mitjanit clourà la festa el DJ Sarasus. En trobareu més informació aquí.

Festival gastronòmic a la Rambla

Del 6 al 10 de juny tindrà lloc a la Rambla la sisena Setmana de Gastronomia de Barcelona Tast a la Rambla, un festival gastronòmic en el qual es trobaran els cuiners i cuineres més famosos de la cuina tradicional, d’autor, de tapes i de pastisseria. El festival també oferirà tallers, actuacions musicals i una exposició sobre fotografia, disseny, arquitectura, vídeo i activisme a l’Arts Santa Mònica. Consulteu-ne tota la programació aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades