Cinquanta locals comercials tornaran a apujar la persiana, sis a Horta-Guinardó

Un total de cinquanta locals buits a peu de carrer tornaran a obrir amb projectes que reactivin l’economia i la dinamització dels barris. La compra d’aquests establiments ha suposat una inversió municipal de 16 milions d’euros i s’emmarca en la mesura “Amunt, persianes”, que té com a objectiu que 400 locals ara tancats tornin a obrir en els propers tres anys.

16/12/2021 15:00 h

Districte Horta-Guinardó

Els locals estan ubicats en zones estratègiques de la ciutat i formaran part d’una cartera pública de baixos de protecció oficial que ha de servir per posar en marxa activitats comercials, socials, culturals o econòmiques que siguin un punt de dinamització del barri on es troben.

Els lloguers seran per sota del preu de mercat i inclouran rebaixes en cas que els projectes que es presentin prevegin la rehabilitació de l’espai. La voluntat és obrir la primera convocatòria durant l’any 2022.

Els locals estan distribuïts per tota la ciutat d’aquesta manera: Ciutat Vella (10), l’Eixample (5), Sants-Montjuïc (3), les Corts (16), Gràcia (2), Horta-Guinardó (6), Nou Barris (3), Sant Andreu (1) i Sant Martí (4).