Desplegament de la xarxa GETHub per avançar en l’equitat de gènere en les empreses tecnològiques

El Gender Equality Tech Hub (GETHub), promogut per l’Ajuntament i coordinat per l’escola tecnològica de dones i per a dones de referència allWomen.tech, és una iniciativa publicoprivada que pretén agrupar les empreses barcelonines compromeses amb l’equitat de gènere en l’àmbit tecnològic, per tal d’impulsar i de desplegar mesures concretes que redueixin la bretxa de gènere en el sector.

15/02/2022 13:13 h

Ajuntament de Barcelona

Desenvolupada en el marc del pacte publicoprivat de la xarxa BCN-Fem Tech, el seu objectiu és aconseguir organitzacions amb més dones en càrrecs tècnics i de lideratge, en entorns que realment garanteixin l’equitat de gènere. La participació en el GETHub implica crear mitjançant la participació en un grup de treball conjunt d’empreses i associacions que treballen en pro de la igualtat. 

Actualment a la ciutat només hi ha un 29% de dones en el sector digital, i les especialistes en TIC contractades representen, de mitjana, el 19,5% d’aquest sector. Per tal de canviar aquests percentatges, el GETHub està obert a qualsevol empresa amb seu a l’àrea metropolitana de Barcelona, de qualsevol dimensió i amb un compromís real amb l’equitat de gènere, que estigui disposada a treballar internament per reduir la bretxa de gènere.

Mitjançant la participació en aquesta plataforma, es vol aprofundir en aspectes com l’autodiagnòstic, la detecció i l’erradicació de biaixos de gènere, masculinitats, honestedat i transparència, lideratge femení, mentoria de dones per a dones, bring parents back, màrqueting inclusiu, polítiques d’acció positiva, protocols per abordar la violència de gènere, selecció de talent inclusiva, contractació de proveïdores, formació women first, inversió en projectes d’impacte social, oficines inclusives i polítiques de conciliació.

La participació en el projecte permetrà a les empreses treballar en xarxa, en col·laboració amb l’Ajuntament, allWomen.tech i els altres membres del GETHub, així com accedir a recursos i a un acompanyament especialitzat. Fins al moment s’hi han adherit companyies com Allianz, Pepsico (Digital Hub), Holaluz, Iterem i Cyberclick. 

Al març tindrà lloc la primera sessió de treball, que permetrà la presa de contacte de les empreses i entitats que configuren aquesta xarxa, així com compartir inquietuds i possibles línies d’actuació. Al juny es farà una presentació pública de la tasca que duen a terme les empreses i els seus membres.

Les empreses es poden afegir a la campanya a través del web: https://gethub.allwomen.tech/catala.