El Centre LGTBI digitalitzarà i conservarà els missatges solidaris arran de l’atac feixista i LGTBI-fòbic

D’aquesta manera, el centre vol agrair les mostres de suport i solidaritat que la ciutadania ha expressat espontàniament a les portes de l’equipament i promoure l’aprofitament divulgatiu i artístic d’aquest material. Durà a terme la tasca el Centre de Documentació Armand de Fluvià, que s’instal·larà a l’equipament de Sant Antoni aquest febrer.

06/02/2019 08:44 h

Ajuntament de Barcelona

“Respecte”, “Stop homofòbia”, “Cadascú és com vol”, “Visca l’amor lliure”, “Gràcies per la lliçó de lluita”, “Aquest lloc és necessari”… Aquests són alguns dels 418 missatges que la ciutadania ha deixat els darrers dies als vidres del Centre LGTBI de Barcelona com a mostra de suport després de l’atac feixista i LGTBI-fòbic que va patir l’equipament dies enrere.

Per reivindicar el valor l’expressió solidària de les veïnes i els veïns, la direcció del Centre LGTBI ha encarregat la catalogació i digitalització dels cartells, els rètols i les notes que van cobrir de colors les pintades amenaçadores. El Centre de Documentació Armand de Fluvià, que en els propers dies emprendrà la fase final de trasllat i instal·lació al Centre LGTBI provinent del Casal Lambda, serà l’encarregat de processar els missatges. L’objectiu és conservar-los i potenciar-ne l’ús en activitats i intervencions artístiques posteriors.

El Centre de Documentació Armand de Fluvià aplega una àmplia col·lecció documental relacionada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere. El fet d’integrar-se al Centre LGTBI, mitjançant un conveni de cessió en comodat, permetrà que la societat conegui aquest centre i consolidar-lo com a espai de referència per a estudiants, professionals i persones dedicades a la investigació.

Una setmana després de l’atac, el Centre LGTBI vol agrair les mostres de suport que ha rebut de la ciutadania de Barcelona i diverses entitats i administracions locals, nacionals i internacionals. També referma el seu compromís d’esdevenir un instrument més per avançar en els drets del col·lectiu LGTBI i un espai inclusiu i obert a tota la ciutadania.

Etiquetes associades a la notícia