Promoure la cultura inclusiva i el gaudi ple dels serveis culturals

Enguany les Jornades d'Accessibilitat i Diversitat 2018 tracten sobre com millorar l'ús i el gaudi dels serveis culturals de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

24/01/2018 20:26 h

barcelona.cat

Adreçades a professionals de l’àmbit de la comunicació, l’educació i la cultura, ofereixen un espai per la reflexió i el debat conjunt, a través de la presentació de diferents ponències d’experts convidats, així com de l’explicació de les experiències per part de persones amants de la cultura amb diversitat funcional cognitiva.

Les jornades es duran a terme els dies 29 de gener i 19 de febrer, de les 9 a les 14 h. El primer dia, en el qual el gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat participa a la presentació i benvinguda, està enfocat a la discapacitat intel·lectual i l’accessibilitat cognitiva i es durà a terme a l’auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. El segon, girarà entorn dels Trastorns de l’Espectre Autista i serà acollit pel Born Centre de Cultura i Memòria (Sala Moragues).

L’accessibilitat cognitiva als equipaments culturals segueix sent un repte que cal abordar, tal i com s’ha treballat l’accessibilitat física i sensorial els darrers anys. Partint d’aquesta premissa, Apropa Cultura i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), organitzen aquestes jornades amb experts i professionals de l’àmbit social i cultural i amb persones amb discapacitat, per tal de debatre i avançar cap a l’accessibilitat cognitiva cultural.

Les places ja estan esgotades, però hi ha l’opció d’apuntar-se a la llista d’espera. Per a més informació del programa i objectius de les Jornades, podeu consultar fent clic aquí.