Quaranta anys de lluita LGTBI

El 28 de juny de 1977 es va celebrar a la Rambla de Barcelona la primera manifestació per l’orgull i l’alliberament LGTBI de tot l’Estat espanyol. Per commemorar-ho i per reflexionar sobre la situació dels drets del col·lectiu LGTBI avui, s’ha organitzat, amb la participació activa de les entitats involucrades en la lluita, un extens programa d’activitats que es duran a terme al llarg del pròxim any.

16/06/2017 19:40 h

Ajuntament de Barcelona

El primer esdeveniment del programa ha estat la inauguració de la instal·lació fotogràfica “Molt amor per fer”, a la plaça Reial. L’exposició està formada per tres grans estructures volumètriques recobertes de fotografies de la manifestació i dels moments més importants de la lluita pels drets dels col·lectius LGTBI.

Al llarg de l’any es duran a terme activitats de caire reivindicatiu, cultural i de memòria. N’hi ha per a tots els gustos: projeccions de documentals, xerrades i taules rodones, exposicions, campanyes de sensibilització, conferències, festes, balls i manifestacions. S’ha creat un lloc web amb l’agenda i els detalls de totes les activitats. En aquest web es poden trobar també reflexions, vídeos de testimonis i recursos. Les persones que van viure la manifestació del 1977 poden deixar el seu testimoni mitjançant un vídeo, una imatge o un escrit, per crear un mosaic d’experiències.

Tota la programació ha de servir per recordar les lluites viscudes, reflexionar entorn dels drets del col·lectiu LGTBI i analitzar els reptes de futur. “Volem involucrar els protagonistes i recuperar els espais emblemàtics”, ha manifestat la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. “Recordem que tot això va començar com la lluita d’un moviment, però ja s’ha convertit en una lluita de ciutat”, ha manifestat.

Etiquetes associades a la notícia