Suport a la vaga feminista del 8 de març

L’alcaldessa, Ada Colau, les regidores del Govern municipal i les comissionades s'afegeixen a la vaga feminista convocada per al 8 de març, Dia Internacional de les Dones. En conseqüència, no hi haurà cap acte públic municipal, i a la façana de l'Ajuntament penjarà una pancarta de suport a la convocatòria.

06/03/2018 11:50 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO: Compareixença íntegra d’Ada Colau, de les regidores i les comissionades del Govern municipal.

L’anunci d’adhesió a la vaga l’ha fet Ada Colau acompanyada de la resta de dones que formen part del Govern. Per l’alcaldessa, els motius d’aquesta adhesió “són obvis”. “Barcelona no és lliure de la xacra de la violència masclista, probablement la més estructural i sistèmica de la nostra societat.” Colau també ha recordat: “Un terç de les dones de Barcelona manifesten haver sofert alguna vegada algun tipus d’agressió sexual greu”, i ha explicat que a la ciutat patim també la bretxa salarial.

“Per coses com aquestes”, ha dit Colau, “ens sumem a la vaga del 8 de març, que és laboral però també de cures i de consum, per demostrar que sense les dones el món no funciona. I ho fem amb la il·lusió de veure que hi ha un moviment feminista renovat, rejovenit, que cada dia hi suma dones i homes que no es resignen a una societat masclista.” “Per la igualtat d’oportunitats, contra la violència, per una democràcia real, ens sumarem amb entusiasme a aquesta convocatòria”, ha conclòs l’alcaldessa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades